Udruge, radionice, događanja

ICM

Udruga ICM odnosno Istraživački Centar Mladih je udruga osnovana 2006. godine u V. gimnaziji.
Cilj udruge je poticanje mladih da se bave istraživanjem. U sklopu svog djelovanja organiziraju
razne radionice za učenike srednjih škola. Više informacija na sljedećem linku:
http://icm.hr/

Radiona

Udruga Radiona osnovana je s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije. Također želi potaknuti ljude na praktično bavljenje različitim vještinama kroz niz radionica koje se ponekad i odvijaju više puta mjesečno. Osim radionica koje su dostupne svima, članovi Radione imaju i dodatne zanimljive interne radionice za njihove članove.
http://radiona.org/

Ljetna tvornica znanosti

Ljetna tvornica znanosti svakog ljeta u više gradova organizira zanimljive radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Radionica ima iz svih područja znanosti. Na ljetnu tvornicu znanosti se mogu prijaviti kao što je već rečeno učenici osnovnih i srednjih škola, no i studenti i drugi koji su zainteresirani za vođenje radionica iz tema koje ih zanimaju. Više na linku:
http://www.tvornica-znanosti.org/

Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”

Cilj udruge je poticanje učenika na razvoj matematičkog talenta, također pruža dodatno znanje nadarenim matematičarima i želi povezati mlade matematičare u Hrvatskoj kroz razne kampove i natjecanja.
http://mnm.hr/

Ljetna škola fizike

Ljetna škola fizike svakog ljeta organizira tjedan dana zanimljivih predavanja za učenika osnovnih i srednjih škola koji imaju interes za fiziku. Osim predavanja u programu se nalaze i zanimljive radionice i eksperimenti.
http://ljskola.hfd.hr/

Festival znanosti

Festival znanosti već niz godina u gradovima diljem Hrvatske organizira radionice na kojima se teme iz znanosti približavaju mladima. Svake godine je tema festivala drugačija, a ove godine je tema “Sunce”
http://www.festivalznanosti.hr/2015/

Leave a comment